БСП трябва да реши окончателно дали ще приеме да подкрепи правителството

...
БСП трябва да реши окончателно дали ще приеме да подкрепи правителството
Коментари Харесай

Разговорите между БСП и Има такъв народ за кабинет продължават

БСП   би трябвало да реши дефинитивно дали ще одобри да поддържа държавното управление на " ИТН " без подписано съглашение за ръководство. От партията на Слави Трифонов отказват каквито и да е публични документи, упорстват другите партии да гласоподават техния състав на кабинет абсолютно. 

" Вчера взехме решение да продължим диалозите с " ИТН " по политическата декларация с целите за бъдещото държавно управление. Днес разговаряхме с сътрудниците. Казахме им, че желаеме да създадем някои корекции, да създадем спомагателни оферти за неща, за окито сме говорили, само че ги няма в декларацията и назад - такива, за които не сме говорили, само че съществуват. Уточнихме, че на следващия ден в 10.00 ч. работните експертни групи на двете партии се събират, с цел да работим по политическата декларация. Разговорите не престават. Изпълняваме решението на Националния съвет ", заключи водачът на социалистите Корнелия Нинова пред медиите в Народното събрание.

От думите й стана ясно, че БСП има условия по отношение на някои цели, изброени от Филип Станев от парламентарната естрада. Освен това не всички политики са били разисквани.

„ Например, през вчерашния ден ви споделих - по преразпределението на разноските в брутния вътрешен артикул. Имаме забележки по някои от текстовете в част „ Образование “ - по-скоро, че не са включени значими неща за нас. В декларацията има цялостен абзац за земеделие, който ние не сме обсъждали “, изясни водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

По мотив това, че Има Такъв Народ не желаят да подписват съглашение, Нинова още веднъж сподели, че социалистите държат на това. „ Продължават диалозите по какъв начин тъкмо да оформим това единодушие за поддръжка “, разгласи още водачът на левицата. Очаква се тези диалози да са на следващия ден в 10:00 ч.

По-рано в собствен фейсбук пост Нинова разгласи:

" След 4 години борби одобриха предлагането ни срещу лобистките текстове. Най-накрая стартира да се случва нещо рационално. Преди две години заявих от трибуната на Народното събрание, че ГЕРБ залагат корупцията в законите и по този начин я вършат ненаказуема. Това ставаше с лобистки оферти от обособени депутати сред първо и второ четене на закона тихомълком. Борихме се против това задкулисие 4 години. Най-накрая през днешния ден народните представители поддържаха предлагането ни това към този момент да не е допустимо. Дано това да е положително начало на смяна на досегашния корупционен модел ".
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР